De Drie Ranken, de Maten…. een unieke kerkgemeenschap waarin protestanten en katholieken van harte samenwerken.

Gemeente
In het hart van de wijk de Maten staat De Drie Ranken. Huis van een protestantse en rooms-katholieke geloofsgemeenschap, samen onderweg vanuit het geloof in een God, die mensen roept tot een zinvol bestaan. Het unieke van deze kerkgemeenschap is dat daarin protestanten en katholieken van harte samenwerken. We geloven ook meer in de eenheid en de overeenkomsten tussen mensen, dan in hun verschillen. De Drie Ranken wil een eigen plaats geven aan ieder die van harte mee wil doen. Stap gewoon eens binnen. Het gebouw is vaak open en iedere doordeweekse ochtend is er een pastor aanwezig, die u/je graag te woord staat.

Vierende geloofsgemeenschap
De zondagse vieringen vormen de ruggengraat van onze geloofsgemeenschap. Het samen zingen, bidden en luisteren naar de verhalen uit de Bijbel doet een mens op adem komen en geeft inspiratie. Voor de kinderen is er Kindernevendienst en na de viering ontmoeten we elkaar bij de koffie.

Eenmaal per maand is er een oecumenische ‘Open Kring’viering met gelijktijdig een kinderviering, de LichtBoot. Er zijn Taizévespers, Zangdiensten, ZIN!vieringen (25-45 jarigen) en jongerenvieringen Het Hoge Huis (12-15 jaar) en Het Hemels Gelag (15-25 jaar).

Bruisende geloofsgemeenschap
Ook door de week is er veel te doen. Van wekelijkse handwerkgroep tot kloosterweekenden, van lezingen tot meditatieavonden, maar ook Inloophuis de Uitkijk.

• ds. Ad Wijlhuizen

• ds. Gertrudeke van der Maas