Geloof ・Hoop ・Liefde

De Abdij Nieuw Sion in Diepenveen wordt dit jaar omgetoverd tot het HoogZomerKlooster. Een plek voor jongeren, waar ze drie dagen lang handvatten krijgen aangereikt om meer rust in hun leven in te bouwen. De basis van dit evenement is het kloosterleven: de rust, de tradities en de eeuwenoude methoden om tot God, jezelf en je naaste te komen. De jongeren doen mee aan de getijdengebeden en eten in de eetzaal, het is stil op de gangen, kortom een gebeurtenis die binnen gaat komen.

Er is ook ruimte voor sport en gezelligheid, maar de dagen draaien om meer over jezelf en je identiteit te weten te komen. Vragen als: haal je alles uit je leven; hoe is het om als christen te leven; wat mag de onrust je kosten; en wat als anderen dingen doen die niet bij jouw levensovertuiging passen staan centraal. Er zijn ervaren jeugdwerkers die de jongeren begeleiden, samen met prediker-schrijver Rien van den Berg. Overnachten doe je in een tent in de binnentuin van het klooster.

Het HoogZomerKlooster is voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Dit jaar wordt het twee keer georganiseerd. Voor meer informatie en aanmelden, kijk je op de website van Nieuw Sion.