Op alle zondagen in de maanden juni, juli en augustus worden in de Kapel van Hoog Soeren twee Onderwegkerkdiensten gehouden. Deze oecumenische diensten duren ongeveer een half uur en zijn bedoeld, ook in de vakantieperiode, voor een moment van bezinning. Deze mogelijkheid wordt (al sinds 1966) geboden door voorgangers, organisten en commissieleden die zich hiervoor op vrijwillige basis inzetten.

Vakantiegangers in en rondom Apeldoorn, maar ook ‘thuisblijvers’ zijn vanaf zondag 3 juni welkom om 09.00 of  11.00 uur. Te voet, op de fiets of met de auto. Een tochtje naar de kapel Hoog Soeren is altijd een ‘feestje’!

Er wordt gecollecteerd voor stichting Pasuk Foundation van de Apeldoorner Martijn Ros voor een project in de Filippijnen waar kinderen opgroeien in extreme armoede. In samenwerking met kerkpartner ‘Cebu Bible Church’ biedt Pasuk deze kinderen hoop en educatie en helpt hen te ontsnappen uit de greep van armoede.  Het collectegeld wil men besteden aan twee deelprojecten: de realisatie van een computerlokaal met desktop computers, zodat de sponsorkinderen in een veilige omgeving gebruik kunnen maken van internet t.b.v. hun schoolopdrachten en de realisatie van een naaiatelier met industriële naaimachines, zodat ouders van de sponsorkinderen zelf inkomen kunnen genereren.