Zondagavond Bachcantate in de Grote Kerk Apeldoorn

De Grote Kerk van Apeldoorn zet op zondag 19 september de deuren weer open voor het publiek. Het Gelders Bach Collegium, o.l.v. Wolfgang Lange, voert de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’, van J.S. Bach uit. Deze cantate uit 1726 is een appèl tot sociale gerechtigheid. Het orgel wordt bespeeld door Toon Hagen.

Ds. Bert Schüssler is de gastheer. Voor hem komt hiermee een einde aan een periode van 25 jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie en uitvoering van kerkdiensten waarin cantates worden uitgevoerd. Vijftien jaar in Wassenaar, tien jaar in Apeldoorn. Zelf zegt hij hierover:

‘Opmerkelijk hoe vaak die cantates raken aan de actualiteit. Alhoewel, honger, oorlog, sterven, leven, opstaan, zoeken en vinden, het zijn thema’s van alle eeuwen, van alle mensen. Kerkmuziek blijft daarmee eigenlijk altijd bij de les van de werkelijkheid. Als zo’n muziekstuk tot ontplooiing komt, is het alsof de hemel even de aarde raakt. Vijfentwintig jaar met veel plezier bij betrokken geweest.’

Zondagavond, 19 september
Uitgangscollecte: richtbedrag €10,=

Vanwege corona aanmelding via de website www.grotekerkapeldoorn.nl