Geloof ・Hoop ・Liefde

Zondagavond Cantate Grote Kerk Apeldoorn, 21 november 2021

Passie voor Bachs cantates

De Grote Kerk van Apeldoorn zet op zondag 21 november de deuren weer open voor het publiek. Het Gelders Bach Collegium, o.l.v. Wolfgang Lange, voert de cantate ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’, BWV 140, van J.S. Bach uit.

Motet
Orlando Gibbons: “Magnificat”

Aanvang 19.15 uur Kerk open 18.45 uur
Liturg: ds. Loes Kraan
Evangelielezing volgens liturgie
Uitgevoerd door het Gelders Bach Collegium o.l.v. Wolfgang Lange
m.m.v. een barok ensemble
Solisten: Margit Beukman sopraan, Henk Gunneman tenor en Hans Scholing bas
orgel: Toon Hagen

Uitgangscollecte: richtbedrag €10,00 p.p.
Donaties zijn welkom.

N.B. Gevorderde zangers met name mannen zijn welkom bij het Gelders Bach Collegium
Info:

ERVAAR HOE FIJN HET IS OM BACH TE ZINGEN!

Vanaf haar oprichting in 2008 voert het Gelders Bach Collegium jaarlijks zo’n zeven tot acht Bach-cantates uit, maar ook van andere werken uit de rijke geschiedenis van geestelijke muziek. De meeste van deze uitvoeringen vinden plaats in in het kader van de cantate-diensten van de Grote Kerk te Apeldoorn. Maar ook daar buiten verzorgt het GBC uitvoeringen van de schitterende cantates van Johan Sebastiaan Bach.

Spirituele inhoud en muzikale kwaliteit zijn in Bachs cantates niet van elkaar te scheiden. Beide komen goed tot hun recht in het kader van de sobere, maar zorgvuldige cantate-diensten van de Grote Kerk, die haar deuren bij deze diensten uitdrukkelijk ook voor een niet-kerkelijk publiek openstelt.

Bij de uitvoeringen wordt het koor ondersteund door ensembles van professionele, vaak jonge musici. Ook de solisten zijn gewoonlijk professionals. Koor en ensemble staan onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Wil je meezingen? Kijk hiervoor op de pagina meezingen

Kijk op de pagina met ons programma om te weten wanneer en waar u de eerstkomende uitvoering kunt bijwonen!