Geloof ・Hoop ・Liefde

Sinterkerstmarkt bij de Goede Herderkerk

Op zaterdag 26 november organiseert de werkgroep Kerk in Actie voor Moldavië van de Goede Herderkerk samen met de Stichting Grote Kerk Werkt, wederom een gezellige en sfeervolle Sinterkerstmarkt.

U kunt er terecht voor originele en betaalbare cadeautjes voor de decemberfeesten. Bijvoorbeeld: handgemaakte kerstkaarsen, 2de handsboeken, zelfgemaakte wolproducten zoals sjaals, kerstsokken en mutsen etc. Naast de heerlijke versnaperingen oliebollen, ambachtelijke rookworsten kerststol en glühwein, hebben we ook dit jaar een wijnproeverij.

De Sinterkerstmarkt wordt gehouden op het terrein van de Goede Herderkerk aan de Asselsestraat en duurt van 10:00 tot 15:00 uur.

De gehele opbrengst is voor de opvang in dagcentra van kinderen, geconfronteerd met extreme armoede, verwaarlozing en misbruik, in het armste land van Europa, Moldavië. Moldavie gaat een moeilijke periode door na Corona, nu de oorlog in Oekraïne en het enorme aantal vluchtelingen dat men opvangt, alsmede de enorme inflatie in het land. De hulp is nog harder nodig. In de dagcentra krijgen deze kinderen volop aandacht en zorg, maar ook een gezonde maaltijd, hulp bij hun huiswerk en allerhande activiteiten. Alle activiteiten worden begeleid door goed opgeleide vrijwilligers. Vaak ontdekken deze kinderen voor het eerst wat het is om op een liefdevolle manier met elkaar om te gaan, een ervaring die de rest van hun leven met hen meegaat.