Geloof ・Hoop ・Liefde

Present Apeldoorn heeft ook dit jaar een zomeractie: het maken van zomerpakketten voor gezinnen die een steun in de rug goed kunnen gebruiken. De zomerpakketten kunnen door iedereen worden samengesteld. Na aanmelding hoort u voor welk gezin u een pakket maakt. Zo maakt u heel gericht een mooi pakket. De pakketten hebben een waarde tussen de € 25,- en € 50,-. Daarnaast voegt Present vrijkaarten van (pret)parken of evenementen toe die zij via Apeldoornse ondernemers ontvangen.

Een mooie actie voor mensen die het hard nodig hebben

“Er zijn veel mensen in onze directe omgeving die helaas niet de keuze hebben om op vakantie te gaan in de zomer”, vertelt Karin van Dillen, coördinator bij Present Apeldoorn. “Het vakantiegeld dat zij ontvangen is hard nodig voor bijvoorbeeld schoenen en kleding, een wasmachine die kapot is of voor schoolmateriaal voor een van de kinderen. Deze gezinnen willen we graag een steuntje in de rug geven. Juist nu. In de periode rondom Sinterklaas en Kerst zijn al diverse acties om deze alleenstaanden en gezinnen te helpen. In de zomer gebeurt dit nog niet”. Vorig jaar was het een zeer geslaagde actie. Gezinnen zijn ontzettend blij met dit extraatje. Eén van de ontroerende reacties van een vader die een bon van een kinderfeestje in het pakket kreeg, was dat zijn dochtertje voor het eerst ook verjaardagsfeestje voor haar vriendinnen kon geven.

Maar ook de samenstellers van het pakket reageerden enthousiast. Karin vertelt verder: “We hoorden bijvoorbeeld van een moeder dat zij samen met haar dochter het pakket heeft samengesteld. Zo leert haar dochter dat niet voor iedereen heel normaal is om met vakantie te gaan en haar dochter weet natuurlijk wat de kinderen het liefste in het pakket vinden”.

Doet u ook mee?

Een pakket wordt echt gericht op de persoon of gezinsleden samengesteld. Na aanmelding krijgt u de
samenstelling van het gezin te horen. En dan is het natuurlijk nog leuker om te gaan winkelen. De waarde van het pakket ligt tussen de € 25,- en € 50,-. “Het is leuk wanneer in het pakket iets voor de kinderen zit, bijvoorbeeld een bal, springtouw of waterballonnen”, vertelt Karin verder. “Maar ook een leuk tijdschrift of boek voor de ouder(s) is fantastisch. Of een fles limonade en spullen om zelf waterijsjes te maken”. Wanneer u het pakket klaar heeft, biedt u dit zelf aan bij het gezin of de alleenstaande. U ziet dus meteen waar het terecht komt en hoezeer uw inspanning gewaardeerd wordt.

Op de website van Present Apeldoorn leest u meer over deze zomerse actie. Ook leest u hier hoe u zich aan kunt melden. Karin heeft nog een tip: “Lukt het niet om alleen een pakket te maken? Vraag dan een buurman/vrouw of vriendin. Samen een zomerpakket maken is natuurlijk nog gezelliger!”.