Geloof ・Hoop ・Liefde

De bekende organist en dirigent Wim Magré uit Elburg is overleden. Hij is 57 jaar geworden. Magré, die grote bekendheid genoot in de orgelwereld, werd begin dit jaar ernstig ziek. Hij overleed dit weekend, in de nacht van zaterdag op zondag. Dat bevestigt zijn familie.

Wim Magré (1962) was landelijk bekend doordat hij als concertorganist in het hele land optrad. De laatste jaren deed hij dat samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel onder de naam ‘Magré & Magré in concert’. Magré nam bovendien een groot aantal cd’s op op bekende Nederlandse orgels, onder meer in zijn eigen Elburg, Kampen, Apeldoorn, Bolsward en Den Haag. Ook ging hij meerdere malen op tournee in Amerika en Canada.

Daarnaast was Magré dirigent van verschillende koren op de Veluwe, zoals het Elburgs Mannenkoor OBK, gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk. Zijn eerste muzieklessen kreeg Magré bij de muziekschool in Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. En bij het Conservatorium in Zwolle studeerde hij orgel bij Dorthy de Rooy. Als organist was Magré verbonden aan de Grote of St. Nicolaaskerk in Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam. Wim Magré speelde ook regelmatig bij de Dienst met Belangstellenden in de Grote Kerk in Apeldoorn

Ziekbed

Begin dit jaar werd bij Magré een hersentumor aangetroffen en niet veel later werd hij getroffen door een hersenbloeding. Hij moest daardoor noodgedwongen stoppen met zijn concerten en het werk als dirigent.

De uitvaart van Magré is aanstaande zaterdag in de Grote of St. Nicolaaskerk in Elburg. Van 12 tot 13.15 uur is er gelegenheid tot condoleren, om 13.30 uur begint de dienst. Magré wordt aansluitend begraven op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg in Elburg.

De Protestantse Gemeente Apeldoorn wenst de familie veel sterkte bij dit verlies.