Geloof ・Hoop ・Liefde

Open Huis Geheugensteunpunt Apeldoorn

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag organiseert het Geheugensteunpunt Apeldoorn van 13:00 tot 16:00 uur een Open Huis in Wijkcentrum Orca aan de Germanenlaan 360 in Apeldoorn.

Maar liefst één op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. Volgens stichting Alzheimer Nederland hebben op dit moment ongeveer 290.000 mensen een vorm van dementie. In 2050 zal dit aantal oplopen naar meer dan 620.000. Dementie wordt daarmee volksziekte nummer één. Helaas is er nog geen genezing mogelijk en juist daarom is het zo belangrijk dat er meer van en over deze ziekte bekend wordt om op die manier meer begrip te kweken voor mensen met dementie en hun naasten.

Marriët de Kraker, coördinator van het Geheugensteunpunt Apeldoorn, spreekt veel mensen met dementie en hun mantelzorgers. “Zij zitten veelal vol vragen na het horen van de diagnose ‘dementie’. Acceptatie van de ziekte en daar een nieuw toekomstbeeld bij vormen gaat niet van de één op de andere dag. Daar kan men best wat hulp bij gebruiken”, aldus Marriët.

Op het Geheugensteunpunt komen mensen samen die nog niet toe zijn aan dagbesteding of dagactiviteiten. “Onze activiteiten richten zich met name op het actief houden van het brein”, legt Marriët uit. “Maar natuurlijk wordt er ook gesproken over de geheugenproblemen die spelen. Iets wat je misschien niet zo makkelijk met buren of kennissen deelt.”

Bent u benieuwd wat het Geheugensteunpunt allemaal te bieden heeft of wilt u gewoon wat meer weten over dementie? Kom dan woensdagmiddag 21 september naar het Open Huis in Wijkcentrum Orca. De koffie staat klaar. Neem voor meer informatie contact op met Marriët de Kraker via 06 126 777 88 of mail naar: .

We are never too old to play cards

Fotobijschrift:

Het Geheugensteunpunt Apeldoorn organiseert activiteiten voor mensen met vergeetachtigheid of een vorm van beginnende dementie en hun mantelzorgers. (foto: Freepik)