Kunst onder de Toren

Een Hyperkruis in de Grote Kerk in Apeldoorn! ‘Het onzichtbare zichtbaar’ tijdens de Open Kerk. Wouter Bloemendal maakt het onzichtbare zichtbaar tijdens zijn grootste expositie tot nu toe. Het Hyperkruis van ruim 2 meter hoog, zijn grootste werk tot nu toe, is te zien naast veel andere kunstwerken. Na het winnen van de CODA 055: Apeldoorn Art publieksprijs en zijn nominatie voor de van Reekum Cultuurprijs is dit zijn eerste mogelijkheid om weer te exposeren. Wouter is dolblij dat hij zijn werk op deze fantastische locatie mag tonen. Hierdoor heeft hij zijn kunstwerken op grotere schaal kunnen uitvoeren, en dat kon op geen beter moment komen. Het Hyperkruis is gemaakt met twee grote 3d-printers die hij heeft kunnen kopen d.m.v. een crowdfunding. Het winnen van de CODA publieksprijs gaf hem de mogelijkheid om met de grote lasersnijder in het CODA ExperienceLab aan de slag te gaan. Hieruit zijn een paar indrukwekkende sculpturen ontstaan die deze zomer te bewonderen zijn in/rond de Grote Kerk. Naast grote afdrukken van zijn werk hangen er ook muursculpturen in de kerk. Dit is de laatste ontwikkeling in zijn project ‘De ontdekking van de nul’ waarmee hij de afwezigheid van vorm zichtbaar maakt. Omdat Wouter zo blij is dat hij weer kan exposeren, maakt elke bezoeker kans om één van deze muursculpturen te winnen. Nieuwsgierig geworden naar het werk van Wouter Bloemendal? Kom dan deze zomer langs op zaterdag of zondag van 12:00 tot 16:00 in de Grote Kerk in Apeldoorn. Tevens muziekpodium vanaf 14:00 uur.

Info voor mogelijke aangepaste tijden i.v.m. verhuur: www.grotekerkapeldoorn.nl