Geloof ・Hoop ・Liefde

Kinderen van de basisscholen in Zuidbroek hebben samen met kinderen van geloofsgemeenschap De Fontein een kerstmusical voorbereid. De musical ‘Herders, sta op!’ wordt op vrijdag 22 december 2023 om 19.00 uur opgevoerd in de grote zaal van het Kristal (Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn). Jong en oud is van harte uitgenodigd. Toegang is gratis.

Het verhaal

Jozef en zijn hoogzwangere verloofde Maria maken een lange reis van Nazareth naar Bethlehem om zich daar in te laten schrijven. Jefta en Tamar, de eigenaars van grand café De herberg, ontvangen Jozef en Maria met open armen, maar hebben helaas geen slaapplek voor ze vrij. Gelukkig vinden ze uiteindelijk een knus plekje in ’t Schamel dak, een bijgebouwtje dat dienstdoet als stal. En maar net op tijd, want de bevalling is ophanden! Jozef is stikzenuwachtig. Het zal allemaal toch wel goed komen?

De Fontein is een geloofsgemeenschap die zondags samenkomt in het Kristal (Distelvlinderlaan 200). De geloofsgemeenschap vindt het van groot belang om verbinding met de wijk Zuidbroek te zoeken. De Kerstmusical is zo’n activiteit.