Geloof ・Hoop ・Liefde

Hineni Symfonie Orkest geeft benefietconcert in Julianakerk op 11 juni

Op 11 juni geeft het Hineni Symfonie Orkest onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, in Apeldoorn een benefietconcert voor Israël.

Voor dit concert is een bijzonder uniek programma samengesteld om u een prachtige muzikale avond te bezorgen.
Joodse componisten
Tijdens het concert kunt u luisteren naar diverse muziekstukken van bekende Joodse componisten. Zoals de Krönungsmarsch van Giacomo Meyerbeer. En de Israëlisch dansen van Marc Lavri.
Ook wordt een selectie van prachtige stukken uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin ten gehore gebracht. De mooie arrangementen van Yiddishland en Halleluyah zullen ook niet ontbreken.
Het orkest
Het Hineni Symfonie Orkest uit Nijkerk heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit 40 professionele musici die belangeloos spelen onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko.
Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem.
Het orkest ondersteunt met haar concerten de organisatie Hineni in Jeruzalem dat steun biedt aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.
Het concert
Het concert begint om 19:30 uur. De zaal is open om 19:00 uur.
Op zaterdag 11 juni in Apeldoorn, Julianakerk, Deventerstraat 91
Kaarten zijn on-line te bestellen in de webshop. á € 12,50 per persoon of € 40,00 per gezin. Kaarten aan de zaal € 15,00.
Tijdens het concert is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.