Geloof ・Hoop ・Liefde

Op zaterdag 6 April a.s. vindt in Apeldoorn de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 9.00 uur tot 11.00 uur afgeven bij de volgende adressen:

Grote Kerk pakeerplaats Koninginnelaan zijde
De Hofstad Hofveld 52
Julianakerk zijde Bloemheuvellaan 1

Sam’s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen
De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in Sulawesi.
Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood.
En meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire
voorzieningen.
Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Het lokale partners consortium heeft 10 dorpen geselecteerd in wat moeilijker bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de wederopbouw.
Ze gaan samen met de gemeenschappen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe gemeenschappen zelf hun wederopbouw in de hand kunnen nemen met steun van Cordaid en partners.
Daarbij zal er tegelijkertijd met gemeenschappen werken aan het beter voorbereid zijn en beter kunnen reageren op toekomstige rampen, een werkwijze waar Cordaid veel ervaring in op heeft gedaan onder andere in de Filipijnen en Nepal.

Voor meer informatie over deze actie en algemene informatie over Sam’s Kledingactie kunt u terecht bij de plaatselijke vrijwilliger:
Herman Koldenhof
Edisonlaan 143
7316JL Apeldoorn
055-5213767 / 06-57553519