Geloof ・Hoop ・Liefde

Vakantiegeld Samen Delen in Apeldoorn en Ugchelen is dankzij uw steun weer een enorm succes geworden! Hartelijk dank! Behalve in West is de actie nu in heel Apeldoorn gehouden. Er is een gigantisch bedrag ontvangen, meer dan € 80.000,-! Het gemiddelde van de giften is zo’n € 160,-. Dat is om heel stil van te worden! Met dit geld hebben we meer dan 800 mensen (waaronder 350 kinderen) blij kunnen maken.

Als je van een minimum inkomen leeft, dan maakt een tientje extra in de week een groot verschil! Dan hoef je een keer geen ‘nee’ te zeggen tegen een ijsje voor de kinderen, of kies je ervoor wel vers fruit te kopen. Besef ik wel hoe goed ik het heb, als ik mij dat nooit hoef af te vragen? Dat besef staat aan de basis van deze actie. En de overtuiging dat iedereen er rijker van wordt als mensen met elkaar delen. Dat iemand wat meer lucht krijgt door een gift. Iemand zei letterlijk: ik kan weer ademhalen! Dat maakt ook mijn leven rijker.

Het is een dankbare taak om een gift namens u aan mensen te geven. Veel mensen zijn ontroerd: dat ik dat zomaar krijg, waar heb ik dat aan te danken? Anderen zijn opgelucht: Er was een fout in de administratie, waardoor ik mijn uitkering pas tien dagen later krijg. Ik was helemaal in paniek. De ouders die ik ontmoet besteden het geld allemaal aan hun kinderen, aan schoolspullen en kleding, of een dagje uit.

Nee, deze actie lost armoede niet op. Maar het geeft mensen het gevoel dat je werkelijk gezien wordt, terwijl je je zo vaak een nummer voelt. Het maakt de kracht van de kerk zichtbaar, waar samen delen en mensen met elkaar verbinden nog altijd vanzelfsprekend is. Aan zulke gebaren heeft onze samenleving misschien wel meer dan ooit behoefte.

Namens Vakantiegeld Samen Delen

Gertrudeke van der Maas