Geloof ・Hoop ・Liefde

20-25 november: Huis-aan-huiscollecte voor kinderen in Oekraïne

Van 20 t/m 25 november collecteert Kerk in Actie huis-aan-huis voor kinderen in Oekraïne. De oorlog laat diepe sporen na in hun jonge leven. Al bijna twee jaar moeten zij omgaan met gevoelens van angst, verlies en verwoesting. Kinderen hebben dringend behoefte aan veiligheid, stabiliteit en psychosociale ondersteuning.

Een veilige plek om te spelen

Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, wil kinderen in Oekraïne deze verschrikkelijke tijd door helpen. Door de jarenlange contacten met Oekraïense kerken kan Kerk in Actie hulp bieden in het hele land. Zij bieden kinderen een veilige plek om te spelen en psychosociale hulp om mentaal gezond te blijven. Oekraïense gezinnen ontvangen voedsel- en zadenpakketten, zodat ze toch eten op tafel hebben. Op centrale plekken in getroffen steden staan mobiele locaties waar kinderen en hun ouders kunnen opwarmen en hun verhaal kwijt kunnen. Kerk in Actie helpt ook bij het herstel van kapotgebombardeerde schoolgebouwen, zodat kinderen kunnen blijven leren.

In honderden plaatsen in Nederland gaan collectanten van 20 t/m 25 november langs de deuren. Collectant gemist, dan kunt u ook doneren via onderstaande OR-code.

                                                                                                 

In de knel

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.

Geef gul aan de collectant voor kinderen in Oekraïne: dank voor uw betrokkenheid!