Geloof ・Hoop ・Liefde

Sinds we bij De Verwondering de open vertelavonden voor volwassenen zijn gestart hebben deze zich steeds meer ontwikkeld als avonden waarin je eens met iemand vanuit een heel andere overtuiging samen een verhaal beleeft. Dat werkt zeer verfrissend!

Bijbelverhalen zijn oerverhalen: voor de één een geloofsverhaal, voor de ander cultureel erfgoed. Maar altijd inspirerend om te BELEVEN. VERWONDER je met anderen over het verhaal dat wordt verteld. Geniet van de blik van anderen, deel jouw levenservaring in je CREATIEVE verwerking. Vragen stellen en STILTE spelen een belangrijke rol in de bijeenkomst. Er is RUIMTE voor ieders eigen beleving en spiritualiteit.

Op 26 september starten we met het ‘Paradijsverhaal’. In een heel bijzondere versie. Door de eeuwen heen hebben mensen zich afgevraagd waar het kwaad in de wereld vandaan komt. Was Eva niet degene die daar voor heeft gezorgd, samen met de slang? In het verwonderingsverhaal dat wij vertellen is het focus anders. Kom en beleef op 26 september het verhaal over het ontstaan van goed en kwaad.

Tot en met december hebben wij in De Verwondering gekozen voor een cyclus verhalen die naar Kerst voeren. De verhalen volgen elkaar op in het ritme van het seizoen. Mooi om achter elkaar mee te beleven. Maar omstandigheden maken dan soms niet mogelijk. Altijd welkom:

  • Verlaat na het paradijs op 24 oktober het vertrouwde en trek met Abraham mee door de woestijn naar het onbekende
  • Ervaar op 21 november in de woestijn dat er soms geen weg terug meer is
  • En beleef het verhaal van Kerst op 19 december eens totaal anders

DATA: 26 september, 24 oktober, 21 november en 19 december
TIJD: Inloop met koffie/thee 19:15 uur. Start: 19:30 uur. Einde: 21:30 uur
PLEK: Huis van Verhalen, Koninginnenlaan 3-5, tweede parkeerplaats achter de Grote Kerk
KOSTEN: Wat het je waard is!
OPGAVE: de.verwondering.apeldoorn@gmail.com of bel: 06 315 371 69