Geloof ・Hoop ・Liefde

Je bent druk met van alles en nog wat. De tijd lijkt tussen je vingers weg te glippen. Wanneer sta je nu eens even stil bij wie je bent, waar je bent en wat je wilt? Van 10 tot 16 juli, in een kleine groep, wandelend door de Eifel, en, tegelijk, een wandeling door je eigen leven. Tijd om na te denken. Te schrijven. Stil te zijn en met anderen daarover in gesprek te gaan.

Elke dag een etappe. Dwars door de natuur. Elke dag een thema. Aan het eind van de week heb je een prachtige wandeltocht gemaakt, heb je zorg aan jezelf besteed én heb je een nieuwe groep mensen leren kennen.

De etappes

De etappes zijn goed te doen. Loop je liever zonder bagage, dan is er de mogelijkheid om deze te laten vervoeren. Hieronder vind je de verschillende etappes kort beschreven.

 • Zondag 10 juli: reisdag, per trein naar Maastricht, dan met de bus naar ons logeeradres in Wittem
 • Maandag 11 juli: wandeldag, Drielandenpunt‐Kornelimünster (circa 16 km)
  Vanaf de grens door licht glooiend land naar het mooie stadje Kornelimünster, overnachting in klooster
 • Dinsdag 12 juli: wandeldag, Kornelimünster‐Monschau (circa 24 km)
  Wandelen door bossen en letterlijk op de grens van Duitsland en België.
 • Woensdag 13 juli: wandeldag, Hellenthal‐Blankenheim (circa 20 km)
  Fraai bosgebied met gezellige dorpjes, oude burchten en aan het einde de bron van de Ahr
 • Donderdag 14 juli: wandeldag, Blankenheim‐Antweiler (circa 17 km)
  Verder wandelen langs de Ahr en door mooie, rustige dalen en bossen
 • Vrijdag 15 juli: wandeldag, Kempenich‐Maria Laach (circa 12 km)
  Dit deel van de Eifel bestaat uit vulkanisch gesteente, dus een verrassende omgeving
 • Zaterdag 16 juli: reisdag, na een korte wandeling naar het station in Mendig (4 km) terug naar NL

De Thema’s

Elke wandeldag krijg je een paar vragen mee om onderweg over na te denken. Elke dag zal er ook een deel in stilte worden gewandeld. De vragen zijn bedoeld om je gedachten te concentreren en te ordenen. Hieronder vind je de thema’s voor de verschillende dagen.

 • Mijn start: De 1e dag denk je na en ga je in gesprek over waar je vandaan komt. Hoe zag het begin van je levensreis eruit? Hoe heeft dat je bepaald? Wat heb je achter gelaten? Wat nam je mee?
 • Mijn reis: De 2e dag: Hoe is mijn levensreis tot op vandaag verlopen? Welke gebeurtenissen hebben mijn gang bepaald? Waar heb ik keuzes moeten maken? Hoe heeft het me gevormd?
 • Mijn bagage: De 3e dag: Wat heb ik aan bagage bij me vandaag? Welke kennis en ervaring draag ik met me mee? Wat is er zwaar. Zijn er dingen die ik achter wil laten? Hoe doe ik dat? Mis ik nog dingen?
 • Mijn gids: Wat en wie inspireert mij? Wat is het verband in mijn leven? Welke waarden streef ik na? Hoe zit het met ‘mijn God’?
 • Mijn doel: Welke doelen stel ik mezelf. Hoe denk ik daar te komen? Wie of wat heb ik daarbij nodig? Welke volgorde kies ik?

De week

Je bent zelf verantwoordelijk voor je conditie en wat je bij je hebt en meeneemt. Verzekeringen dien je zelf te verzorgen. Er is een groepsleider. Deze is aanspreekpunt. Ook op de inhoudelijke thema’s. Je overnacht in nette en eenvoudige onderkomens voor 2 personen met ontbijt. Daarvan ben je twee keer te gast in een klooster. Naast de gebruikelijke zaken als kleding en toiletartikelen vragen we je om een opschrijf-dagboekje mee te nemen en wat schrijfgerei.

 Schrijf je nu in!

Er is een maximum voor deze reis van 12 personen.

Kosten: met inschrijving tot 15 mei € 350,00, na 15 mei: € 380,00.
Geschatte eigen (extra) kosten: € 150,-
Inschrijving kan alleen mét aanbetaling van € 100,-

Vraag info en inschrijfformulier aan via

Voor meer info: www.thirsty-apeldoorn.nl