Geloof ・Hoop ・Liefde

Net als voorgaande jaren wil de Gemeenschap van Sant’Egidio op 1 januari, de internationale dag van de vrede, om 17.00 uur, een Nieuwjaars Vredeswandeling houden. Met de fakkels, met borden met landen waar oorlog of strijd is en met borden met het woord vrede in verschillende talen lopen wij van gemeentehuis, naar synagoge, naar moskee en kerk. Schouder aan schouder, met moslims, jonden, christenen, humanisten, en atheïsten willen wij het jaar beginnen met een gebaar van vrede.

Ter gelegenheid van de viering van de Werelddag van de Vrede op 1 januari houdt de Gemeenschap van Sant’Egidio, samen met andere verenigingen, bewegingen en gemeenschappen fakkeltochten voor de vrede. Zij wil zo haar zorg laten zien voor de wereld die nog steeds zo verdeeld is en wordt geteisterd door oorlogen, onrecht, armoede en geweld.

In meer dan 150 steden in de wereld organiseert de gemeenschap van Sant’Egidio solidariteitsmarsen. Zoals in Rome, Milaan, Napels, Palermo, Florence en Parijs, Quebec, Madrid, Barcelona, Lissabon, Buenos Aires, Antwerpen, Luik, Hasselt, en in steden in Burkina Faso, Ivoorkust, Colombia, Hongarije, Oekraïne, Congo, Guinee Conakry. Hierbij lopen mensen met fakkels door de straten en dragen borden met namen van landen waar strijd, oorlog en geweld heerst, ook borden met vrede in vele talen van de wereld.

Komt allen, samen maken we het waar. Begin samen met ons het Nieuwe jaar voor de Vrede. Start 1 januari 2017 om 17.00 uur bij het monument Kamp Rees op het plein voor het Stadhuis.