Deze activiteit vindt plaats op:

Ada Stafleu geeft een verslag van de zeereis van de Ierse heilige Brendan uit de 6e eeuw. Met zijn monniken voer hij negen jaar over de zeeën. Dat kwam zo: Hij zat bij het vuur een boek te lezen waarin talloze wonderlijke dingen stonden. Hij geloofde die onzin niet en gooide het boek in het vuur. Prompt kwam een engel hem bestraffen: hij moest negen jaar varen en alles wat hij niet geloofde zelf gaan ontdekken.

De Ierse Odysseus wordt hij wel genoemd. De bizarre verhalen werden begin 15e eeuw in handschrift opgetekend. Zijn ongelooflijke avonturen hebben schrijvers en dichters uit alle landen van Europa geïnspireerd. Een schat uit de Middeleeuwse literatuur van Nederland in de traditie van zeemansvertellingen.

Hij is beschermer van het kustlicht. Ook van de Brandaris op Terschelling.

U wordt om 16.30 uur ontvangen met een drankje. (Hierna is het ‘’zelfbediening”). Om 17 uur komt het thema aan bod en rond half zes volgt een eenvoudige zomerse maaltijd. We sluiten af met koffie/thee rond half zeven.

Datum:    donderdag 19 juli 2018
Tijd: 16.30 – 19.00 uur

U bent van harte welkom om binnen te lopen, ook als u maar een deel van de tijd aanwezig kunt zijn. Ook kunt u introducés meenemen.

Locatie: Regentessekerk

Kosten: € 4,00