Deze activiteit vindt plaats op:

Ab van Ittersum vertelt over zijn eigen ervaring met een landbouwvoorlichting project in Zuid- Senegal onder de titel “Ontwikkelingshulp en cultuuroverdracht: van fetisjisme naar moderniteit“.

Daarbij zal hij ingaan op de voor- en nadelen van het teloor gaan van de traditionele fetisjistische levensbeschouwing, het nog steeds aanwezige wantrouwen bij de ouderen tegen de Europeanen als gevolg van het Franse kolonialisme, en het ontworteld raken van de jeugd als gevolg van de introductie van moderne opvattingen, met Europa als ideaal van het beloofde  land.

U wordt om 16.30 uur ontvangen met een drankje. (Hierna is het ‘’zelfbediening”). Om 17 uur komt het thema aan bod en rond half zes volgt een eenvoudige zomerse maaltijd. We sluiten af met koffie/thee rond half zeven.

Datum:    donderdag 16 augustus 2018
Tijd: 16.30 – 19.00 uur

U bent van harte welkom om binnen te lopen, ook als u maar een deel van de tijd aanwezig kunt zijn. Ook kunt u introducés meenemen.

Locatie: Regentessekerk, Regentesselaan 14B

Kosten: € 4,00