Geloof ・Hoop ・Liefde

Van 28 mei t/m 3 juni wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd, een week waarin diverse Apeldoornse ondernemers de bezoekers op laagdrempelige wijze informeren over de vele mogelijkheden die er zijn rondom begraven.

Ter afsluiting van deze week wordt er op vrijdag 1 juni een Uitvaartmarkt georganiseerd, een informatieve en vooral ook informele middag en avond. De Uitvaartmarkt wordt gehouden in en rondom het Paviljoen op de begraafplaats Heidehof en zal starten middels de onthulling van een monument bij de Anne Frankboom door Wethouder Wim Willemsen.

Passend bij het thema van deze lustrumeditie, Tussen Kunst en Kist, zullen er een aantal kunstenaars aanwezig zijn. Zij vertonen kunstwerken die geplaatst kunnen worden op een (urnen)graf en vertellen u hier graag meer over. Maar het thema Kunst is breder. Zo zal er ook een zandtekenaar aanwezig zijn en een foto- en videograaf die u laten zien hoe kunst verwerkt kan worden tijdens een afscheidsplechtigheid.

Bijzonder is dat er dit jaar ook aandacht wordt geschonken aan de kinderen. Ook zij krijgen weleens te maken met het verlies van een dierbare. Maar hoe maak je dit bespreekbaar en ga je hiermee om? Kindercoach Miriam van Broekhuizen laat ouders en vooral ook kinderen dit zien aan de hand van het door haar ontwikkelde kinderboek Rolderdebolder met Lotje de kat en het spel Alle sterren aan de hemel. Tevens kunnen kinderen knutselen, passend bij het thema. Dit geeft u de gelegenheid uw vragen te stellen bij de aanwezige ondernemers of mee te lopen tijdens een rondleiding.

Tijdens de uitvaartmarkt kunt u informatie krijgen over de vele mogelijkheden omtrent begraven. De volgende standhouders vertellen u graag over wat zij voor u kunnen betekenen:
Nuvema Verzekeringen, Ruesink Audio- Video- & Foto- editing, Lantaarngraveren, DZU kisten, Eijgelaar Natuursteen, Rouwcentrum Rouwenhorst, Graniso, Art Emotions glaskunstwerken, Hoogenberg natuursteen, Duurzaam gedenken, Fotograaf Rob de Joode, Kramer uitvaartzorg, Uitvaartwade, Notaris Mireille de Waij, Marinka de Haan uitvaartzorg, Hospice Apeldoorn, De Kap, Begraafplaats administratie Gemeente Apeldoorn, Monuta, Bloemisterij de Eeuwige lente, Woningontruiming HMS, RK begraafplaatsen, Stichting begrafeniskoets, Mark van der Poel Uitvaartbus, de Zandtekenaar, de Stedendriehoek, Schrijfster Miriam van Broekhuizen.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
16.00 uur Opening van de uitvaartmarkt
16.15 uur Onthulling monument bij de Anne Frankboom en voorlezen uit het dagboek van Anne Frank.
16.30 uur Rondleiding over de begraafplaats
17.30 uur Optreden van “Instrument van de vrede” Kim Schutte.
18.30 uur Rondleiding over de begraafplaats
19.30 uur optreden van “Instrument van de vrede” Kim Schutte.
20.30 uur Einde