Deze activiteit vindt plaats op:

De Saint Kyrel Trust en het Koptisch Bisdom Nederland, nodigt u met veel trots en vreugde uit voor het liefdadigheidsconcert “De Gezalfde Dienaar”.

Dit wordt uitgevoerd door een bijzonder koor dat bestaat uit ongeveer 150 jongeren uit Engeland, Frankrijk en Nederland. Zij worden begeleid door een oriëntaals strijkorkest. Het concert wordt in het Koptisch, Nederlands, Engels, Frans en Arabisch uitgevoerd. Het is voor het eerst dat dit koor in Nederland optreedt.

Het concert, ‘De Gezalfde Dienaar’, zal ons meenemen op de reis van Jezus hier p aarde, als Gezalfde en Gekozen Dienaar en Verlosser. Zijn geboorte, kruisiging en verrijzenis: alles komt aan bod tijdens dit mooie overzicht dat u zal worden gebracht door middel van traditionele, Koptische muziek.

Koptische liturgische muziek is hoofdzakelijk vocaal uitgevoerd en stamt uit e tijd van de Farao’s. Het heeft een lange traditie en wordt nog steeds gebruikt in Koptische kerken n kloosters. Het bestaat uit gebeden en gezangen die, door hun melodie, de gelovigen tot bezinning en rust brengen – al eeuwen lang.

Dit concert wordt hoofdzakelijk georganiseerd als liefdadigheidsconcert. gedurende de avond zal er een collectebus rondgaan om donaties op te halen. De winst zal gaan naar de dor terroristische aanslagen getroffen Koptische families in Egypte.

Dit concert is open voor een ieder die interesse heeft. Komt allen en maakt kennis met de oud Egyptische muziek en gezangen in de St. Jozef Kerk te Bussum.

Locatie: St. Jozefkerk, Ceintuurbaan 43, 1402 HB Bussum
Wanneer: Zaterdag 21 april
Aanvang 17:00 uur, begin 18:00 uur
Einde: 20:00 uur.