Deze activiteit vindt plaats op:

Op vrijdag 8 december organiseert VONC een bijzonder muziek-event in de grote kerkzaal van de 3Ranken. Dirigent, componist en koorleider Wolfried Kaper neemt u dan mee in de muzikale wereld van deze twee grote componisten van barok kerkmuziek .

Wolfried Kaper:

“In het jaar 1685 worden Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel, op nog geen 50 kilometer van elkaar, geboren. De wereld heeft hen leren kennen als componisten en musici waar het woord genie volledig op van toepassing is. De hoeveelheid composities en de vermaardheid van hun virtuoze klavierspel is vele malen omschreven.

Händel werd in een rijk gezin groot gebracht en was internationaal actief. Italie, Frankrijk en vooral
Engeland en Ierland bezocht hij veelvuldig. Hij woonde ook in Engeland, was kind aan huis bij het hof en was een vermogend man.

Bach heeft het in zijn jeugd niet makkelijk gehad, zijn ouders overleden kort na elkaar voor hij 10 jaar oud was en later moest hij echt keihard werken om in zijn onderhoud te voorzien. Hij kwam nooit in het buitenland.”

Kaper zal de muziek van Bach en Händel  niet alleen laten horen maar ook vertellen hoe deze is ontstaan en oorspronkelijk werd bedoeld. Delen van Händels Messiah en Bachs Weinachtsoratorium  zullen worden gezongen door het  koor Arise uit kampen. Ook de bezoekers in de zaal zullen  bepaalde fragmenten kunnen meezingen. Muzikale ondersteuning op de vleugel door  repetitor Jos Mulder. Dat belooft dus een prachtige avond te worden.

Aardig gegeven is verder dat VONC de opbrengst van de avond doneert aan het goede doel van Serious Request.

Mocht u  een voorproefje van de muziek van Arise met Kaper willen hebben verwijzen we naar YouTube.

Locatie 3Ranken. Tijd 20.00 uur. Toegangsprijs €3,-  met een vrijwillige bijdrage aan Serious Request. Kaartjes reserveren via vonc@3ranken.nl